Voicenter - מאגר אל תתקשרו אליי - כל מה שצריך לדעת על הרגולציה החדשה
חברתינו השלימה את החיבור למאגר "אל תתקשר אליי" של הרשות להגנת הצרכן ואנו מציעים את השירות שבודק את המספר טרם החיוג אליו - כחלק מסל השירותים של חברתינו.
כאמור, מועד תחילת האכיפה נדחה ל22.1.2023 אך תחילת החוק הינו עדיין ה1.1.2023, ואנו ערוכים להציע אותו לכלל לקוחותינו.
מידע על השירות של מאגר אל תתקשר אליי שחברתינו מציעה.
אם אתה בית תוכנה ישראלי ולא מצליח להתחבר בעצמך למאגר, הנה בלוג אחר שעשוי לעניין אותך עם טיפים שימושיים למימוש הAPI מול מאגר "אל תתקשר אליי" של הרשות להגנת הצרכן.
עדיין לא לקוחות או שותפים של Voicenter?
צריכים ייעוץ בנושא? מוזמנים לחייג 3023* או להשאיר פרטים בכתובת [email protected]. מבטחים ש(רק אנחנו) כן נתקשר אליכם ;-)
מאגר ״אל תתקשר אליי״ נכנס לתוקף בתחילת 2023 ומנוהל על ידי הרשות להגנת הצרכן. מצד אחד מדובר בכלי חיוני למניעת הטרדה של אזרחים רבים ומאבק בעוקץ צרכני בכלל, ועוקץ אוכלוסיות חלשות כמו קשישים ועולים חדשים בפרט. מצד שני ישנם לא מעט מוקדי מכירות וטלמרקטינג שפעילותם העסקית לגיטימית ומבוססת על הוצאת שיחות מכירה שעשויים להיפגע מכך.
אז מה אתם כבעלי עסקים צריכים לעשות כדי להמנע מחשיפה מיותרת לקנסות? המשיכו לקרוא.
כמה שיחות לא רצויות אתם מקבלים מדי יום? השיווק הטלפוני הפך לפופולארי מאוד, והמון חברות אינן בוחלות באמצעים. הרשות להגנת הצרכן הרימה את הכפפה כאשר יצרה והכינה את מאגר "אל תתקשרו אליי". מדובר על פתרון מהפכני שנועד להחזיר את המציאות לקדמותה, ואת השקט אליכם. במאמר הבא אנו הולכים לספר על המאגר הזה, כיצד הוא עובד ואיך בדיוק תוכלו להצטרף אליו.
אחת הבעיות העיקריות עם חוק התקשורת המוכר כ'חוק הספאם' היא שגם לאחר שאדם קיבל שיחת ספאם הוא יכול לבקש שיסירו אותו מרשימת התפוצה אך בסופו של דבר מספר הטלפון שלו נשמר במאגר מידע וקרוב לוודאי שיעשו בו שימוש חוזר על ידי חברה אחרת בעתיד. לכן בסוף חודש יוני ועדת הכלכלה התכנסה ואישרה את התקנות המסדירות את אופן השימוש של בעלי העסקים והצרכנים במאגר אל תתקשרו אלי (תיקון מס' 40 לחוק התקשורת), וקובעות את ההוראות לרישום והסרה של מספר טלפון במאגר והאופן בו בעלי עסקים יכולים לבצע בירור במאגר לפני יצירת קשר עם הרשומים במאגר. המאגר עצמו יופעל על-ידי הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן, והחובה להשתמש בו תיכנס לתוקף ב-1 בינואר 2023. עם זאת, מהרשות להגנת הצרכן נמסר כי המאגר יחל לפעול כבר מנובמבר הקרוב.
מאגר "אל תתקשרו אלי" - איך זה יעבוד?
מבחינת הצרכנים כל שעליהם לעשות הוא להיכנס למאגר ולהזין את פרטיהם כולל מספר הטלפון שלהם ולאשר את זהותם על ידי במסרון זיהוי שישלח לנייד עליו הם הצהירו ומאותו הרגע הם נכללים במאגר "אל תתקשרו אלי". עסק שיבקש ליזום פנייה שיווקית טלפונית לאותם מספרים שרשומים במאגר חייב לוודא קודם לכן שהמספר אינו נכלל במאגר אחרת הוא יהיה חשוף לקנס כספי של יותר מ-46,000 ש"ח, ואם לאחר שקיבל צו הוא ימשיך בהפרה הוא צפוי לקנס גדול פי שלוש.
מהי פניה שיווקית?
כל פנייה של עסק לצרכן באמצעות שיחה למספר הטלפון של הצרכן, במטרה להתקשר בעסקה, כולל הצעה לקבל מוצר או שירות ללא תמורה, בהנחה או תוך מתן הטבה.
חריגים:
1. פנייה של עוסק לצרכן לאחר שהצרכן פנה אליו וביקש ממנו כי יחזור אליו באמצעות שיחה.
2. פנייה שיווקית לצרכן הקשורה בעסקה מתמשכת, בתקופת העסקה, לגבי אותה עסקה (לא חל על פנייה שיווקית לגבי עסקה אחרת או הארכתה של עסקה קיימת).
3. פנייה לצרכן שנתן הסכמה מפורשת ונפרדת בכתב לפנייה שיווקית אליו. הסכמה זו תהיה תקפה לשנה אלא אם הצרכן חזר בו מהסכמתו קודם לכן.
4. כמו כן, צרכן שפנה מיוזמתו לעוסק ונתן לו הסכמה מפורשת לפנייה שיווקית אליו מאותו עוסק תהיה בתוקף לשנה, אלא אם הצרכן חזר בו.
חשוב להדגיש כי שיחות לבקשת תרומה אינן מוגדרות כשיחות שיווקיות ועל כן הצרכנים עדיין חשופים להטרדות כאלה ואחרות (לדוגמא "קבר רחל").
מה זה מאגר אל תתקשר אליי?
לא מן הנמנע כי עדיין לא יצא לכם לשמוע על מאגר אל תתקשרו אליי. מדובר על מאגר של אנשים שביקשו לא לקבל שיחות שיווק, וחברות השיווק מודעות עליו. על פי חוק החברות באותו מאגר קובעת כי כל שיחה שיווקית הינה הטרדה, וניתן לקבל בגינה פיצויים. הרשימה מתעדכנת על בסיס קבוע, והמאגר המעודכן מופץ לכל חברות השיווק הקיימות. המטרה היא למנוע מציאות בה אנשים מקבלים שיחות לא רצויות, ונמנעים מלענות לשיחות בטלפון האישי שלהם.
יתרונות הרישום למאגר הזה
זה נכון שאתם יכולים לפנות לחברות השיווק בעצמכם, ולבקש מהן להסיר אתכם מרשימות התפוצה. אך לחברות באותו מאגר אל תתקשרו אליי יש יתרונות רבים. בראש ובראשונה, אינכם צריכים לעשות דבר חוץ מלהירשם למאגר עצמו. החברות במאגר תחסוך לכם את הזמן בפניות יזומות לחברות השונות שמטרידות אתכם. ברגע שאתם חברים במאגר יש לכם את הגב הנדרש במקרה של הטרדה מצד חברות שיווק כאלה ואחרות. הגיע הזמן שתורידו את כמות השיחות הלא רצויות למינימום האפשרי בזכות החברות במאגר.
כיצד מתבצע רישום מספר טלפון למאגר אל תתקשר אלי?
אחרי שהכרתם את היתרונות ואת התועלת ממאגר אל תתקשרו אלי, הגיע הזמן להבין כיצד נרשמים אליו. ההרשמה היא פשוטה, ואינה דורשת מכם התעסקויות מרובות או ביצוע פעולות רבות. בסך הכל תצטרכו ללכת לאתר הרשמי של מאגר אל תתקשרו אליי, חיפוש קצר בגוגל יסייע לכם להגיע ישירות אליו. הזינו את מספר הטלפון אותו תרצו להכניס למאגר, ותאשרו כי מדובר על המכשיר שלכם – וזה הכל. אתם רשומים למאגר, והחל מאותו רגע תפסיקו לקבל שיחות שיווק לא רצויות באופן קבוע.
בעל עסק? כיצד תתמודד עם החוק החדש?
ראשית, למרות שעסקים רבים מתחום המכירות והטלמרקטינג עובדים לפי "חוק המספרים הגדולים" ולרב גם מצליחים להכניס כסף מלקוחות שלא התעניינו ישירות במוצר שלהם, אנו ממליצים לשנות את הגישה השיווקית ולהכין את הקרקע ליום שאחרי. תחשבו על זה, אם אותם עסקים ימקדו את מאמצי השיווק שלהם בלקוחות פוטנציאלים ברשתות החברתיות, באתר מוצלח, בקידום אורגני או ממומן, ככל הנראה שבפחות שיחות יצליחו להכניס יותר כסף.