טכנולוגיה וחדשנות

גיבוי בענן: כל מה שחשוב לדעת

https://imagedelivery.net/96rXur4ZJ5lf0RWFpqlHvQ/a40e091b-f31e-4a79-115c-7e200451b400/public
ניצן גוטמן | מנכ"ל מייסד-שותף
5.5 דקות

היום, כבר אין מי שלא שמעו בעסקים על שירותי ענן, וגם בציבור בכלל זהו מונח ידוע ונפוץ. אחד היותר פופולאריים בין השירותים מסוג זה הם שירותי גיבוי לענן. מה הופך אותם לפופולאריים כל כך? ולמי שלא מכיר נושא זה מקרוב – מה הם שירותים אלה באופן מעשי? במאמר שלפניכם נציג סקירה קצרה בנושא.

מה זה גיבוי בענן?

בהגדרה בסיסית, גיבוי בענן הוא פשוט גיבוי המבוצע לשרת מרוחק דרך רשת האינטרנט. כאשר מדברים על שירות גיבוי לענן, הכוונה למנגנון שירות ענן המאפשר לנהל גיבויים כאלה באופן קל, נוח ומסודר. ברקע לכך ובמבט על נזכיר כי יש גיבוי מקומי (Onsite) לשרת מקומי ויש גיבוי מרוחק (Offsite) לשרת אחר מרוחק. גיבוי בענן הוא סוג של גיבוי מרוחק.

למה חשוב לגבות בענן?

החשיבות של גיבוי לענן נובעת ממה שמיוחד בו ביחס לגיבוי "רגיל". זהו היבט הריחוק, עובדת היות הגיבוי ממוקם במקום שמרוחק פיזית מהמקום שבו נמצא המידע המקורי. לשם ההמחשה: אוסף מסמכים רגישים בסניף המרכזי של העסק בתל אביב. אתם מגבים אותם לגיבוי "בענן" וכעת עותק זה נמצא מעשית למשל בדאטה סנטר בניו יורק. אפילו אם זה שירות ענן הממוקם בעיר אחרת בישראל, המידע עדיין מרוחק מכם פיזית במידה ניכרת. אם תהיה פגיעה בתשתיות המחשוב של הסניף המרכזי שלכם הגיבוי לא יושפע מכך. כמובן, מעבר לחשיבות של גיבוי דווקא לענן, יש החשיבות הכללית של גיבוי בכלל וזה אמור להיות ידע אלמנטרי למדי – מגבים כדי להיות ערוכים למקרי חירום שפגעו במידע המקורי, לטעויות במידע ועוד.

יתרונות גיבוי בענן

כמו כן, גיבוי ענן מספק יתרונות הנובעים מעצם היותו שירות ענן. זה אומר למשל גמישות בגישה, מרחוק ומכל מקום, מכל התקן מחשוב ובכל זמן. גמישות זו תסייע לכם למשל לגשת לגיבויים (לשם ביצוע גיבוי, שחזור או ניהול השירות) מכל סניף של העסק, מהבית וגם מהדרכים. כמו כן, חשוב מאוד היבט הוזלת העלויות. הוזלת עלויות הגיבוי לצרכני השירות, מושפעת מכך שעלויות האחסון בכלל זולות למדי היום וששירותי אחסון רוכשים נפחי אחסון גדולים מאוד. ההוזלה נובעת גם מכך שמרבית התשתית שתידרש לגיבויים תימצא כעת אצל ספק שירות חיצוני ולא בתוך העסק שלכם. זה עשוי להתבטא בחסכון ופישוט ניכרים, בכל הנוגע לתשתיות חומרה ותוכנה, כמו גם עובדים מקצועיים שאמורים לטפל בהן (אם הן ממוקמות בתוך העסק עצמו). כמובן, לא חייבים לבצע את כל הגיבויים "בענן", אלא אפשר לשלב גישות שונות על פי הצורך. בשירותי הענן הספק החיצוני הוא האחראי על רוב הדברים והוא גם יבטיח שהגיבוי מתנהל על גבי תשתיות עדכניות ומאובטחות.

איך זה עובד בפועל?

כדי להשלים את ההבנה מה זה גיבוי בענן, כדאי להבין כיצד הוא עובד בפועל. ראשית, בוחרים שירות גיבוי ענן שמתאים לדרישותיכם. יש מבחר גדול למדי של שירותים כאלה שזמין כיום. חלקם מכוון יותר לעסקים וחלקם פחות. יש המספקים מבחר אפשרויות רחב ומתוחכם בעוד שאחרים בגישה פשוטה יותר. נרשמים לשירות ובוחרים בחבילה המתאימה. החבילות שונות זו מזו בהיבטים כגון נפח גיבוי ומחיר, ולרוב מוצעות חבילות בסיסיות חינם. מבחינה זו כדאי לחשוב על התכנון שלכם להמשך – האם חבילת חינם אכן תספיק? כעת עשויים להידרש להתקין תוכנת גיבוי ותהיה אפשרות לבצע כיוונים שונים שלה, כגון הגדרת תדירות גיבוי. כאמור, חלק משירותי הגיבוי לענן פשוטים יותר וחלק יותר מורכבים. היבט זה עשוי להיות תלוי גם בחבילות שבוחרים, כאשר תכונות מתקדמות עשויות להיות למשל הצפנה. כעת תוכלו לבצע באופן שוטף את הגיבויים לענן באופנים שנראים לכם. אם זה גיבוי קבצים ספציפיים או גיבוי של אוסף קבצים מוגדר מראש (למשל כל הקבצים של אתר אינטרנט עסקי).

לסיכום

גיבוי בענן מציג אפשרות חשובה ושימושית אשר כדאי לכולם להכיר ולהיות מודעים אליה. בכל סוג של עסק הוא פשוט עשוי להיות שימושי מאוד. בין אם תיישמו זאת באופן קבוע או חלקי.

גיבוי בענן

פוסטים נבחרים

מטוס נייר אדום

אם לא תרשמו, איך תגלו את החידושים ?

אם תרשמו, נדאג לשלוח לכם רק חדשות שמעניינות את העסק שלך