ניהול נכון ויעיל

מה זה אינטגרציה?

https://www.voicenter.com/media/x5ydkox0/voicenter-6.jpg
ניצן גוטמן | מנכ"ל מייסד-שותף
6 דקות

בעולם העסקי המודרני, אי אפשר לנוח על זרי הדפנה ולהסתפק במועט. כיום כל בעל עסק מבין כי הוא מוכרח לחשוב מחוץ לקופסה, ולמצוא את הפתרונות המתאימים. אינטגרציה הפכה להיות למילים מוכרת בכל עסק, ומחובתכם להכירה בצורה טובה ומקיפה. מה זה בדיוק אומר? ואיך ניתן יהיה לשלב אותה בתוך העסק שלכם? כדי לקבל תשובות חד משמעיות, מוטב כי תקראו את המאמר הבא. הוא יספק לכם תשובה לכל מה שמעסיק אתכם בעולם הזה.

 

מה זה אינטגרציה?

המונח העברי "אינטגרציה" מבוסס כמובן על המונח integration באנגלית, והוא מדבר למעשה על שילוב בין היכולת של שתי מערכות או יותר לעבוד היטב ביחד. עם השנים מערכות המחשוב בעסקים הפכו למורכבות למדי. גם בעסק ספציפי, ככל שהוא צומח, תשתיות המחשוב לרוב מתרחבות. תאורטית, היה רצוי לתכנן הכול מראש בכל עסק באופן שיבטיח אינטגרטיביות – אך בפועל הניהול תמיד רצוף שינויים והפתעות וגם תשתיות המחשוב צריכות להסתגל לכך. במהלך הסתגלות כזו, אינטגרציה בעסק ומחשבה על העתיד הרחוק לא תמיד נמצאות בעדיפות ראשונה או בכלל מובאות בחשבון.  

 

באילו מצבים נשתמש בשירותי אינטגרציה?

אינטגרציה עשויה להידרש במצבים רבים:

  • חיבורים מול מערכת חדשהאינטגרציות למערכות מידע ארגוניות מבוצעות לעיתים קרובות באמצעות API, בצורה מהירה וקלה יחסית. Application Programming Interface הוא ממשק שיצרני תוכנות שונות מספקים כדי להתחבר למוצריהם באופנים מיוחדים. למשל API של מרכזייה אשר מאפשר לחבר אותה בקלות למערכת ה-CRM של העסק.
  • צורך חדש למערכות ישנות – נאמר שהותקנה בעסק מערכת מחשוב מסוימת, ולאחר זמן רב הותקנה גם מערכת אחרת בנפרד. בהמשך עלה צורך שלא חשבו עליו מראש, לשלב בין השתיים. מה עושים? כעת דרוש פתרון אינטגרציה.
  • חיבור זמני – פתרון לצורך להתחבר למערכת חיצונית באופן זמני, מהיר וזול. לדוגמה נוכל לראות היום יותר את האפשרות להתחבר זמנית לשירותי ענן שונים. כפתרון נוח וגמיש מאוד למצב הזה התפתחו פתרונות אינטגרציה דוגמת זאפייר.

האם אינטגרציה לעסק היא בגדר חובה?

אף אחד לא יחייב אתכם לבצע אינטגרציה לעסק, בכל זאת מדובר על ההצלחה העסקית שלכם. ישנם עסקים שמנסים לשרוד בלי לפנות לחברות אינטגרציה, אך הקושי הוא רב. בעידן בו הטכנולוגיה היא חלק בלתי נפרד מהפעילות העסקית, אי אפשר להתעלם ממנה. לכן, למרות שאין שום חובה לשלב את האינטגרציה בעסק שלכם, מומלץ מאוד לעשות זאת.

השילוב של הטכנולוגיה יוריד מכם מעמסה כבדה מאוד מהכתפיים. במקום זאת תראו איך התוכנות המתקדמות עושות את העבודה שלכם היא לקחה זמן רב. מיותר לציין כי ברגע שתוכנה מתקדמת עושה את העבודה, אחוזי ההצלחה שלה גבוהים במיוחד. לא תצטרכו לסמוך על עובדים שלא תמיד עומדים בציפיות, ולא פעם ייעשו טעויות שעשויות להיות גורליות.

סוגי האינטגרציה הבולטים הקיימים כיום?

אפשר לממש אינטגרציית מערכות או יישומים (Enterprise Application Integration) במגוון גישות:

  • Enterprise Service Bus – מנגנון אינטגרציה מרכזי אשר כל אלמנט שרוצים לחבר מחובר אליו. בצורה כזו דרך ה-ESB, כל האלמנטים מקושרים האחד לשני.
  • אינטגרציה אנכית – המצב האידאלי היה אם כל המחשוב היה אינטגרטיבי לגמרי, כלומר כל סוגי המערכות, הסניפים והמחלקות. ESB שהזכרנו קודם מקדם שילוב כזה, אך לא תמיד באופן מעשי או דרוש. לכן לעיתים נוקטים בגישה "אנכית" של אינטגרציה רק במסגרת תחום פעילות ספציפי.
  • אינטגרציית כוכב – אם תחשבו על שרטוט מערכת שמחוברת באמצעות ESB, הוא מזכיר רחובות שמתחברים לכיכר או אולי כוכב שקרני אור שיוצאות ממנו. אך יש גישה נוספת שבה יוצרים קישורים רבים בין מערכות שונות. במצב כזה יש כמה וכמה "כוכבים" (המערכות המקושרות) ו"קרניים" כאלה שמהם מתחברים למערכות אחרות.
  • אינטגרציה רציפה (CI) – בהקשר פיתוח תוכנה על ידי העסק אפשר לנקוט גישה של continuous integration. גישה זו היא למעשה חלק מהתחום הרחב יותר שמכונה DevOps. היא מקדמת שיתוף פעולה מתמשך של המפתחים עם גורמים נוספים, כולל יוזמי הפיתוח ומי שאמורים בהמשך להטמיע אותו בשטח.

 

מדוע אינטגרציה חיונית לעסק שלך?

  • הגברת היעילות: בזכות פיתוח אינטגרציה ניתן יהיה לוודא כי כל המערכות עובדות יחד בתזמון מושלם. התוצאה תהיה יעילות עסקית מוגברת בהשוואה לסטנדרט שאפיין אתכם עד כה. לא משנה כמה תעבדו קשה, ברגע שכל המערכות מסונכרנות ביחד, אין סיבה שההצלחה לא תהיה בהישג יד. 
  • שיפור בקבלת החלטות: קבלת ההחלטות בעסק תתבסס על הדוחות והנתונים אותם תקבלו מהמערכות השונות. ברגע שאין התאמה מלאה בין המערכות, הנתונים לא תמיד יהיו הכי מדויקים. בזכות אינטגרציה לא תצטרכו לחשוש בהקשר הזה, ותדעו כי כל החלטה שתקבלו היא ההחלטה המדויקת ביותר. 
  • חיסכון בעלויות: עד היום היו עובדים בעסק שמשימתם הייתה לנסות לבצע תיאום בין כל המערכות הקיימות בעסק. בזכות השכרת שירותיו של מהנדס אינטגרציה, התלות באותם עובדים יורדת. במקום זאת תוכלו לנתב את הכסף שתחסכו לטובת קידום ושיפור היבטים אחרים בתוך העסק.
  • שיפור חווית הלקוח: הלקוחות יבחינו מיד כי משהו השתנה לחיוב, והעבודה בעסק הפכה להיות מדויקת וטובה יותר. הם לא באמת ידעו כי מדובר על שילוב של מערכות לביצוע אינטגרציה, אך שביעות רצונם תהיה גבוהה. הלקוח מצידו תמיד יבחן את העסק מולו הוא עובד ואיתו הוא מבצע התקשרויות.

מתי כדאי לשלב שירותי אינטגרציה לעסקים?

אל תתמהמהו יתר על המידה עם שילוב של שירותי אינטגרציה בתוך העסק שלכם. זה נכון שבהתחלה אולי תוכלו לנהל את כל המשימות בעצמכם, בכל זאת כמות המערכות תהיה נמוכה. אך השאיפה התמידית של כל עסק תהיה לצמוח ולגדול, ועל הדרך גם להגדיל את הפעילות העסקית. כדי שזה יקרה האחריות שלכם תהיה להתכונן לשלב הזה, כבר מהיום בו אתם פותחים את העסק. מבלי לשאוף גבוה, היכולת שלכם לנפץ את תקרת הזכוכית תהיה נמוכה. 

הטיפ הכי טוב יהיה לחפש חברת אינטגרציה בשלב מוקדם, שבועות ספורים אחרי הקמת העסק. כך תהיה לכם התנסות עם חברות שונות, ועם מערכות אינטגרציה מגוונות. עד שתצטרכו באמת להשתמש באותן מערכות, הידע וההבנה בתחום יהיו גבוהים. לא תעשו טעויות שיעלו לכם ביוקר או יחזירו אתכם לאחור כפי שקורה במקרים רבים. נציין כי בסוף הבחירה מתי להכניס את המערכות הללו לעסק היא שלכם. רק אל תזכרו באיחור, ותצטערו על הזמן היקר שעבר ולא ניתן יהיה להחזירו.

 

מה זה אינטגרציה בהייטק?

חשוב להדגיש כי אינטגרציה בהייטק דומה מאוד לאינטגרציה בכל תחום עסקי אחר. אינטגרציה עסקית הינה תהליך במסגרתו מבצעים חיבור וסנכרון בין מערכות, תהליכים ונתונים שונים בארגון ליצירת מערכת אחודה ויעילה. כאשר השאיפה של התהליך תהיה לגרום לכל המערכות לעבוד בהרמוניה מלאה, לא משנה בכמה מערכות מדובר.

בעולם העסקי של ימינו, בכל עסק פועלות עשרות רבות של מערכות המבצעות פעולות רבות. ברגע שאין סנכרון מלא בין מערכת אחת למערכת אחרת, יכול להיווצר נזק. שלא נדבר על כך שהעבודה שלכם הופכת להיות מסובכת יותר, והאחריות לתאם בין כל המערכות נמצאת על הכתפיים שלכם. אינטגרציה בעבודה תוריד מכם את האחריות הזאת, ותאפשר לכם להתרכז בדברים החשובים באמת. אפילו רק הכנסה של מוקד טלפוני יכולה לחולל מהפכה, ולגרום לחלומות להתגשם.

 

כיצד נכון להטמיע אינטגרציה בעסק שלך?

  • הערכת צרכים: אתם אלה שמכירים את העסק שלכם בצורה הכי טובה שיש. לכן היכולת להבין מהו הצורך נמצאת בידיים שלכם, והאחריות כולה היא אצלכם. העריכו אילו תוכנות או מערכות צריכות לתקשר יחד, ובאיזה אופן תוכלו לשלב את הפונקציה הזאת בצורה מושלמת. 
  • בחירת פתרון: כיום קיימות לא מעט חברות המציעות פתרונות אינטגרציה מכל הסוגים. המשימה שלכם תהיה לבחור את הפתרון המתאים לכם, זה שיקדם אתכם להשגת המטרה. לא בטוח שכל המערכות יתאימו לעסק שלכם, וכל החברות ישדרו באותו הקו כמוכם. 
  • תכנון קפדני: המשימה החשובה ביותר תהיה להיות עם האצבע על הדופק, ולוודא בכל פעם מה קורה לפתרונות האינטגרציה שבחרתם. אם לא תהיו בבקרה תמידית, לא בטוח שתשיגו את התוצאה הרצויה. לכן תתכננו לוחות זמנים, ומועדים קבועים לבדיקות יזומות של כל התהליך.
  • יישום הדרגתי: ביום בהיר אחד אי אפשר לשנות סדרי עולם, לא משנה כמה תרצו לבצע שינויים מרחיקי לכת. אנו מציעים לכם לשלב את פתרונות האינטגרציה באופן הדרגתי. התחילו מהמקומות החשובים ביותר, ועם הזמן תשלבו אותם לאזורים נוספים בתוך העסק.

 

אתגרים באינטגרציה והתמודדות עימם

זה נכון שאינטגרציה בעסק יכולה לקדם אתכם מאוד, ולהפוך את החלומות למציאות. עם זאת יהיה עליכם להכיר גם את האתגרים והמכשולים שעשויים להיווצר לפניכם. על הדרך נסביר לכם כיצד תוכלו להתמודד עם המשוכות הללו, ולהפוך את ההצלחה לגדולה יותר. האתגר הראשון הוא העלות הכספית, שיכולה לא פעם לחרוג מהגבולות שהקצבתם לעצמכם. הפתרון יהיה לחשוב לטווח הרחוק, ולבצע השוואת מחירים בין מספר חברות אינטגרציה שונות. עוד קושי שתוכלו להתמודד איתו הוא המורכבות הטכנית בהפעלת המערכות השונות. כאן בדיוק נכנסות חברות האינטגרציה שאמורות להיות אלה שמתפעלות את כל התוכנות. כל מה שאתם צריכים לעשות זה רק לקצור את הפירות על העבודה שהם עושים.

 

הכינו את העובדים לקראת השינוי הצפוי

העובדים הם חלק בלתי נפרד מהעסק, וכך בדיוק אתם צריכים להתייחס אליהם. אם תיקחו את העובדים שלכם כמובן מאליו, לא בטוח שתשיגו את התוצאות הרצויות. תתקשרו איתם, ותכינו אותם לקראת השינויים הצפויים בעסק. הסבירו להם כי אתם הולכים להכניס פתרונות אינטגרציה מתקדמים שאמורים להטיב עם כולם. בזכות הגדלת היקף העבודה בעסק, ניתן יהיה אפילו להגדיל את המשרה שלהם. תגרמו להם לראות את הפלוסים בבחירות הללו, ולא את המינוסים שעשויים לפגוע בהם. ברגע שמסבירים מה זה אינטגרציה ואיך זה מטיב עם כולם, כל סימני השאלה מתחלפים בסימני קריאה.

בדיקת אינטגרציה: המפתח להצלחת כל פרויקט

בדיקת אינטגרציה היא בעצם שלב מקדים באמצעותו בודקים את הסנכרון בין כל המערכות. זה שמשתמשים במערכות אינטגרציה, אין זה אומר כי הן מספקות את הסחורה בהכרח. על ידי בדיקה מקיפה ניתן יהיה להבין כיצד ההרמוניה הזו פועלת, ומה בדיוק צריך לעשות בנוסף. לעיתים נדרשות עוד התאמות כדי להפוך את הסנכרון למושלם, ואת ההצלחה לוודאית. רק חברה המתמחה בתחום הזה מסוגלת לבצע את הבדיקה ההכרחית. היא תעניק לכם תמונת מצב מדויקת, ותאפשר לכם להיות רגועים יותר או פחות. אל תחכו יותר מדי עם בדיקות כאלה, כי בסוף כל העבודה הקשה יכולה לרדת לטמיון. נציין כי גם אם שילבתם רק מרכזיה למשרד, חובה לוודא כי היא עומדת בכל אחת מהציפיות שיש לכם.

 

לסיכום

יש לא מעט גישות ופתרונות אשר מסייעים לקדם אינטגרציה, אם וכאשר זקוקים לכך. לכן כדאי מאוד להכיר את האפשרויות של אינטגרציה ואת היתרונות שלה.

אינטגרציה

פוסטים נבחרים

מטוס נייר אדום

אם לא תרשמו, איך תגלו את החידושים ?

אם תרשמו, נדאג לשלוח לכם רק חדשות שמעניינות את העסק שלך