ניהול נכון ויעיל
31/10/2023

מה זה אינטגרציה?

https://www.voicenter.com/media/x5ydkox0/voicenter-6.jpg
ניצן גוטמן | מנכ"ל מייסד-שותף
6 דקות

מערכות מידע בעסקים הן בדרך כלל מנגנון מורכב מאוד. סיבה מרכזית לכך היא שמדובר בתשתית טכנולוגית אשר מורכבת מאין-ספור רכיבים נפרדים. רכיבים אלה לא תמיד "מדברים" אחד עם השני בצורה יעילה או בכלל, לכן עולה לעיתים קרובות הצורך לקדם אינטגרציה בעסק באופן יזום בסיוע פתרונות ייעודיים. במאמר הזה נבין מהי אינטגרציה, מהם היתרונות שלה ואילו סוגים קיימים.

 

מהי ההגדרה המקצועית של אינטגרציה?

המונח העברי "אינטגרציה" מבוסס כמובן על המונח integration באנגלית, והוא מדבר למעשה על שילוב בין היכולת של שתי מערכות או יותר לעבוד היטב ביחד. עם השנים מערכות המחשוב בעסקים הפכו למורכבות למדי. גם בעסק ספציפי, ככל שהוא צומח, תשתיות המחשוב לרוב מתרחבות. תאורטית, היה רצוי לתכנן הכול מראש בכל עסק באופן שיבטיח אינטגרטיביות – אך בפועל הניהול תמיד רצוף שינויים והפתעות וגם תשתיות המחשוב צריכות להסתגל לכך. במהלך הסתגלות כזו, אינטגרציה בעסק ומחשבה על העתיד הרחוק לא תמיד נמצאות בעדיפות ראשונה או בכלל מובאות בחשבון.  

 

באילו מצבים נשתמש בשירותי אינטגרציה?

אינטגרציה עשויה להידרש במצבים רבים:

  • חיבורים מול מערכת חדשהאינטגרציות למערכות מידע ארגוניות מבוצעות לעיתים קרובות באמצעות API, בצורה מהירה וקלה יחסית. Application Programming Interface הוא ממשק שיצרני תוכנות שונות מספקים כדי להתחבר למוצריהם באופנים מיוחדים. למשל API של מרכזייה אשר מאפשר לחבר אותה בקלות למערכת ה-CRM של העסק.
  • צורך חדש למערכות ישנות – נאמר שהותקנה בעסק מערכת מחשוב מסוימת, ולאחר זמן רב הותקנה גם מערכת אחרת בנפרד. בהמשך עלה צורך שלא חשבו עליו מראש, לשלב בין השתיים. מה עושים? כעת דרוש פתרון אינטגרציה.
  • חיבור זמני – פתרון לצורך להתחבר למערכת חיצונית באופן זמני, מהיר וזול. לדוגמה נוכל לראות היום יותר את האפשרות להתחבר זמנית לשירותי ענן שונים. כפתרון נוח וגמיש מאוד למצב הזה התפתחו פתרונות אינטגרציה דוגמת זאפייר.

 

סוגי האינטגרציה הבולטים הקיימים כיום?

אפשר לממש אינטגרציית מערכות או יישומים (Enterprise Application Integration) במגוון גישות:

  • Enterprise Service Bus – מנגנון אינטגרציה מרכזי אשר כל אלמנט שרוצים לחבר מחובר אליו. בצורה כזו דרך ה-ESB, כל האלמנטים מקושרים האחד לשני.
  • אינטגרציה אנכית – המצב האידאלי היה אם כל המחשוב היה אינטגרטיבי לגמרי, כלומר כל סוגי המערכות, הסניפים והמחלקות. ESB שהזכרנו קודם מקדם שילוב כזה, אך לא תמיד באופן מעשי או דרוש. לכן לעיתים נוקטים בגישה "אנכית" של אינטגרציה רק במסגרת תחום פעילות ספציפי.
  • אינטגרציית כוכב – אם תחשבו על שרטוט מערכת שמחוברת באמצעות ESB, הוא מזכיר רחובות שמתחברים לכיכר או אולי כוכב שקרני אור שיוצאות ממנו. אך יש גישה נוספת שבה יוצרים קישורים רבים בין מערכות שונות. במצב כזה יש כמה וכמה "כוכבים" (המערכות המקושרות) ו"קרניים" כאלה שמהם מתחברים למערכות אחרות.
  • אינטגרציה רציפה (CI) – בהקשר פיתוח תוכנה על ידי העסק אפשר לנקוט גישה של continuous integration. גישה זו היא למעשה חלק מהתחום הרחב יותר שמכונה DevOps. היא מקדמת שיתוף פעולה מתמשך של המפתחים עם גורמים נוספים, כולל יוזמי הפיתוח ומי שאמורים בהמשך להטמיע אותו בשטח.

 

היתרונות של אינטגרציה בארגון?

לאינטגרציה יתרונות רבים. היא מספקת פישוט וחסכון וגם תורמת למיצוי השימוש במשאבים. היא מקדמת ייעול בניהול המידע, בהתנהלות העסקית באמצעות המחשוב, בהשגת מטרות עסקיות שונות, בהכנסת שינויים עתידיים ועוד. האינטגרציה אף מאפשרת ביצוע יוזמות עסקיות שונות.

 

לסיכום

יש לא מעט גישות ופתרונות אשר מסייעים לקדם אינטגרציה, אם וכאשר זקוקים לכך. לכן כדאי מאוד להכיר את האפשרויות של אינטגרציה ואת היתרונות שלה.

פוסטים נבחרים

מטוס נייר אדום

אם לא תרשמו, איך תגלו את החידושים ?

אם תרשמו, נדאג לשלוח לכם רק חדשות שמעניינות את העסק שלך